Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11612/5827
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorLobo, Cátia Maria de Oliveira-
dc.contributor.authorDamalio, Vanessa Brito-
dc.date.accessioned2023-09-11T17:23:07Z-
dc.date.available2023-09-11T17:23:07Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationDAMALIO, Vanessa Brito. Ações do Serviço de Inspeção Federal em Frigorífico de Bovinos situado em Araguaína. 2017. 64 f. TCC (Graduação) - Curso Medicina Veterinária, Universidade Federal do Tocantins, Araguaína, 2017.pt_BR
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11612/5827-
dc.description.abstractThe curricular supervised work experience was done in December 1st, 2016 to February 10, 2017, In Federal Inspection Service (SIF) with number 723 at Meat factory - Boi Forte with a capacity of 700 cattle slaughter per day, located in Araguaína city of Tocantins state Brazil. The total hours of the working experience was 416 hours under Federal Auditor Dagoberto Machado Prata supervision the Veterinary Inspector Fredson Ronei Cândido and teacher’s orientation Doctor Cátia Maria de Oliveira Lobo. During this period, stages of pre-slaughtering, slaughtering and processing of meat were monitored, observing inspection actions service at all stages. Therefore, the internship allowed the insertion of the practice in the professional daily life, being an essential tool for good qualification of the graduate since it is the exclusive responsibility of the veterinarian, for example the inspection of products of animal origin.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.publisherUniversidade Federal do Tocantinspt_BR
dc.rightsAcesso Livre.pt_BR
dc.subjectCarcaça. Qualidade. Segurança alimentar. Zoonosept_BR
dc.titleAções do Serviço de Inspeção Federal em Frigorífico de Bovinos situado em Araguaínapt_BR
dc.typeRelatóriopt_BR
dc.description.resumoO estágio curricular supervisionado foi realizado no período de 01 de dezembro de 2016 a 10 de fevereiro de 2017, no Serviço de Inspeção Federal (SIF) sob o nº 723 locado no Frigorífico – Boi Forte localizado na cidade de Araguaína no estado do Tocantins, cuja capacidade de abate é de 700 bovinos por dia. A carga horária total de estágio foi de 416 horas sob supervisão do Auditor Federal Dagoberto Machado Prata e do Inspetor Veterinário Fredson Ronei Cândido e orientação da professora Doutora Cátia Maria de Oliveira Lobo. Durante este período realizou-se acompanhamento das etapas de pré-abate, abate e beneficiamento da carne, observando-se as ações do serviço de inspeção em todas as etapas. Portanto, o estágio permitiu a inserção da prática no cotidiano profissional, sendo uma ferramenta essencial para boa capacitação do graduando uma vez que é responsabilidade exclusiva do médico veterinário a exemplo da inspeção em produtos de origem animal.pt_BR
dc.publisher.campusAraguaínapt_BR
dc.subject.cnpqCNPQ::CIENCIAS HUMANASpt_BR
dc.publisher.cursoCURSO::ARAGUAÍNA::PRESENCIAL::BACHARELADO::MEDICINA VETERINÁRIApt_BR
dc.publisher.localAraguaínapt_BR
dc.publisher.levelGraduaçãopt_BR
Appears in Collections:Medicina Veterinária

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vanessa Brito Damalio - Relatório.pdf4.97 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.